Vanaf €75,- gratis verzending binnen NL

Stadsbrouwerij Maastricht
Maastricht. De stad van het goede leven. Niet alleen leven, maar ook vieren, eten, drinken en genieten. De stad die verbindt; zakelijk en bourgondisch, historie en toekomst, gastvrijheid en genieten. Die verbinding proef je in de bieren van Stadsbrouwerij Maastricht. Het toonbeeld van Maastrichtse bierhistorie, gelegen op de plek waar de Maas de stad doormidden snijdt, maar ook weer verbindt. Waar de vroegere brouwerij 'de Ridder' zijn geschiedenis schreef.

BIEREN VAN STADSBROUWERIJ MAASTRICHT

Het vaste assortiment van Stadsbrouwerij Maastricht bestaat uit vijf bieren:

  • De Royale Martinus, vernoemd naar Sint Maarten op 11 november, maar zeker ook naar 11 november, de start van het carnavalsseizoen.
  • De Maltezer, het eerste speciaalbier van Maastricht, een Dortmunder, toentertijd gebrouwen bij de historische Ridder brouwerij.
  • De Eigenzinnige Elisabeth, Elisabeth stond in de 17e eeuw klaar voor iedereen die hulp nodig had. Eigenzinnig en ondernemend, een krachtige vrouw die haar eigen weg volgde. Deze Tripel staat daar symbool voor.
  • De Dorstige Lambertus, vernoemd naar de Heilige Lambertus, geboren in Maastricht en dorstig heiligman werd.
  • De Avontuurlijke Gerard, de handelaar die kruiden vanuit allerlei uithoeken van de wereld naar de stad bracht en waarvan de naam op zijn Frans én Maastrichts uitgesproken werd als ‘Zjraar’.

GESCHIEDENIS VAN STADSBROUWERIJ MAASTRICHT

In het hart van Maastricht, op de route van Station naar het centrum, met een terras dat uitkijkt op de Maas en op de oudste brug van Nederland; de Sint Servaasbrug. Een brouwerij met brouwhistorie en toch een modern jasje.

Je kent misschien nog wel de ‘Wieckse Witte’, vernoemd naar de wijk Wyck in Maastricht en gebrouwen door Brouwerij de Ridder sinds 1988. Die brouwerij bestond echter al sinds 1857. In 2001 sloot Brouwerij de Ridder zijn deuren, waarna het 17 jaar leeg stond. Sinds 2018 is er weer leven in de brouwerij (hehe), maar nu door het team achter Stadsbrouwerij Maastricht. Hun doel? Het Maastrichtse bourgondische gevoel uitdragen middels een traditioneel product.
De bieren van Stadsbrouwerij Maastricht bestaan dan ook uit klassieke stijlen met hedendaagse kwaliteit. Van een amber lager, via IPA naar krachtige tripel. Voor ieder wat wils in hun core range. En mocht je daar nog niet genoeg aan hebben brengen zij ook met regelmaat specials uit.

PROEFLOKAAL VAN STADSBROUWERIJ MAASTRICHT

De brouwerij is voorzien van een proeflokaal met een ruim terras. Hier kun je heerlijk genieten van de bieren van Stadsbrouwerij Maastricht, waarbij je zicht hebt op een brug die door de Romeinen al gebouwd is. De Sint Servaasbrug, op ongeveer 50 meter van het terras, is dan ook de oudste nog bestaande brug in Nederland. In het proeflokaal vind je 16 taps met allerlei bieren uit de regio en ver daarbuiten.
Naast heerlijke bieren kun je bij Stadsbrouwerij Maastricht ook terecht voor een goede lunch, smakelijke borrelhapjes of een gezellig diner. Daarbij adviseren biersommeliers met alle liefde het juiste bier bij ieder gerecht.